Фото без опису

         Уже традиційно на початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

         Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту»,  наказу служби у справах дітей облдержадміністрації від 22.08.2018 №48-ОД «Про організацію та проведення у 2018 році Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», з метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та негативним проявам у дитячому середовищіпрацівниками служби у справах дітей Квітневої сільської ради проведено рейд «Урок» у загальноосвітніх навчальних закладах ОТГ.

         Мета проведення такого заходу, не тільки виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять, але й популяризація основних напрямків діяльності служби у справах дітей щодо захисту прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття.

         Станом на 14 вересня виявлено 3 дітей, які не приступили до навчання. Неповнолітніх відвідано за місцем проживання, проведено профілактичну роботу з батьками щодо належного виконання ними своїх батьківських обов’язків, а саме обов’язковістю здобуття дитиною повної загальної середньої освіти. На даний час 2 з них  повернуті на навчання, а одна дитина так і залишилася невлаштована. Направлено клопотання в Попільнянське ВП Коростишівського ВП ГУНП для вирішення питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

         Рейд „Урок” триває, заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.