Водію, що скоїв ДТП, в наслідок якого загинули 2 неповнолітні дівчини, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років

 

         Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб.

         Наразі, обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 КК України перебуває на розгляді Андрушівського районного суду Житомирської області.

         В ході досудового розслідування встановлено, що 12.10.2019 близько 00:00 год. 23-річний водій автомобіля «Seat Ibiza» разом із пасажирами рухався автодорогою «Ставище-Попільня» зі сторони с. Квітневого у напрямку
смт. Попільні.

         Рухаючись вказаним транспортним засобом поблизу с. Попільні в порушення вимог п.п. 1.10, 12.1 Правил дорожнього руху України водій не врахував дорожню обстановку, допустив занос свого автомобіля та здійснив виїзд за межі проїзної частини, де автомобіль зіткнуся із деревом.

         Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пасажирка транспортного засобу шістнадцятирічна дівчина, жителька смт. Попільні від отриманих трав померла на місці пригоди.

Інша пасажирка транспортного засобу п’ятнадцятирічна жителька
смт. Попільні отримала тяжкі тілесні ушкодження та була доставлена до Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, де 13.11.2019, не приходячи до тями, померла.

Зважаючи на тяжкі наслідки скоєного злочину, водія автомобіля «Seat Ibiza» затримано правоохоронцями на місці події та в подальшому, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Публічне обвинувачення в суді здійснює Коростишівська місцева прокуратура.

         За вказаний злочин санкцією ч. 3 ст. 286 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років.

 

 

Прокурор

Коростишівської місцевої прокуратури                                   В. Давидюк

Фото без опису